Retro banken

Retro BANKEN IN DE american diner STIJL VAN DE JAREN 50

De jaren 50 komen weer helemaal tot leven met onze retro banken. Deze banken brengen u terug naar dit feestelijke decennium, dankzij hun chromen pootjes en typische fifties kleuren. Ze passen daardoor uitstekend in elk fifties interieur. Onze retro banken zien er niet alleen prachtig uit; ze zitten ook nog eens heerlijk comfortabel. Dankzij de brede keuze in kleur zijn ze goed met elkaar en met onze andere meubels te combineren. U kunt zo een uitnodigende retro zithoek creëren, waar uw gasten lekker kunnen eten, drinken en relaxen.

 • Retro Bank SF-02CB
  Retro Bank SF-02CB Ruime retro bank voor 2 personen. Ideaal om te plaatsen in een restaurant of woonkamer. Beschikbaar in 7 kleuren.
 • Retro Fauteuil SF-01CB
  Retro Fauteuil SF-01CB De witte strepen zijn typerend voor de unieke jaren 50 uitstraling. Comfortabele retro fauteuil voor een retro look in de woonkamer.
 • Retro fauteuil SF-01
  Retro fauteuil SF-01 Zeer comfortabele retro fauteuil met armleuningen. Zeer geschikt om in een winkel of woning te plaatsen.
 • Retro Bank SF02CB-G63
  Retro Bank SF02CB-G63 Unieke retro bank met fifties design: de chromen elementen en witte strepen geven het interieur een échte retro uitstraling.

INTERESSE IN RETRO BANKEN?

Onze retro banken zijn geschikt voor zowel horecaondernemingen als particulieren. Neem contact met ons op als u een kijkje wilt nemen in onze showroom of download onze brochure voor meer informatie.

JAREN 50 BANKEN IN ALLERLEI UITVOERINGEN

De jaren 50 banken die wij leveren zijn beschikbaar in diverse uitvoeringen en verkrijgbaar in allerlei kleuren, passend bij elke stijl. Zo kunt u bij ons terecht voor dinerbanken en fauteuils. Dinerbanken zijn een prachtige aanvulling voor zowel horecagelegenheden als huiskamers. De meubels worden gemaakt in onze eigen fabriek in China. Hierdoor hebben wij goed zicht op de kwaliteit van onze producten en kunnen wij scherpe prijzen hanteren.

FIFTIES BANKEN VOOR UW RESTAURANT

De diner banken zijn uitermate geschikt voor de inrichting van uw restaurant, hotel of café. De banken worden gemaakt in de stijl van de Amerikaanse diners in de jaren 50. Creëer met de banken in Bel Air stijl een uitnodigende retro zithoek waar uw gasten lekker kunnen eten, drinken en ontspannen.

GEEF UW WONING EEN FIFTIES LOOK DOOR BEL AIR BANKEN

Een Bel Air bank past altijd bij uw interieur dankzij de zeven verschillende kleuren waarin de banken beschikbaar zijn; van zwart en bruin tot rood en blauw. Of u nou een modern interieur heeft of een klassieke inrichting, Bel Air banken zijn altijd geschikt voor uw woning. En juist wanneer u een volledig fifties interieur heeft of een woninginrichting met elementen van de Bel Air stijl, dan past een fifties bank daar perfect bij. De retro banken zijn te combineren met onze retro booths, barkrukken en tafels.

COMBINEREN EN INSPIRATIE

Onze retro dinerbanken zijn geïnspireerd door het meubilair dat de Amerikaanse diners in de jaren 50 sierde. Denk hierbij aan felle kleuren, metalen elementen en een fifties Bel Air-uitstraling. Combineer de dinerbanken met onze andere producten, zoals booths, barkrukken en tafels. Bekijk ook eens onze galerij om inspiratie om te doen voor uw horecagelegenheid of woning.

KLANTENSERVICE

Vraag de brochure aan en ontdek meer over de retro banken van Jolina. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u advies over een retro interieur? Bel ons dan via 020 496 5038 of vul het contactformulier in.

Bekijk alle retro meubels.

Blogs

 • Retro en vintage: de verschillen

  Je hoort vaak dat meubels het stempel retro of vintage krijgen. Hoewel deze termen leuk klinken, bestaat er veel onduidelijkheid over wat precies het verschil is. Wat maakt een product vintage en is het dan tegelijkertijd ook retro?
  Het is begrijpelijk dat de begrippen retro en vintage door elkaar gehaald worden. Zowel vintage als retro meubelen hebben dezelfde oude uitstraling. Op het eerste gezicht zie je het verschil vaak niet.

 • De geschiedenis van neonverlichting

  Verlichting kan je huis of kantoor een unieke sfeer geven. Wanneer je jouw verlichting meer persoonlijkheid wilt geven, is neonverlichting misschien iets voor jou! Maar wist je dat deze immer terugkerende lichttrend al uit 1902 stamt?
  Het uitvinden van de neonverlichting
  Voor de technologie achter neonverlichting moeten we heel wat jaren terug in de tijd, naar 1675 om precies te zijn. In dit jaar was de elektriciteit nog niet uitgevonden, maar zag Jean Picard een kleine lichtflits in een barometer, die feller werd toen hij de buis schudde.

 • Jaren vijftig woonstijl in een modern jasje

  In de jaren vijftig  werden woningen voornamelijk praktisch ingericht en had vrijwel iedere kamer meerdere functies. Hierdoor stonden de meeste ruimtes vol met verschillende meubelen. Om ‘chaos’ te voorkomen werden meubels ruimtelijk ontworpen. Zo hadden stoelen bijvoorbeeld smalle hoge poten en werd er veel gebruik gemaakt van warme houtkleuren. De retro woonstijl is vele jaren populair geweest en zien we nu nog steeds terug in hedendaagse interieurs.