JOLINA - Fabrikant van Belair-Furniture

JOLINA PRODUCTS is de fabrikant van de Belair-FURNITURE collectie. Met meer dan 30 jaar ervaring in het omtoveren van restaurants en particuliere woningen tot stijlvolle jaren 50 interieurs. Onze collectie wordt verkocht bij meer dan 50 retailers in heel Europa. Bezoek onze nieuwe BelAir merkpagina voor een volledig overzicht van de BelAir-FURNITURE collectie.

Over Jolina

Jolina Products is al ruim veertig jaar producent van authentieke retro meubeldie de sfeer van de jaren vijftig ademen. Hamburgers, Rock 'n' Roll, Amerikaanse diners: de romantiek van de jaren vijftig spreekt bij veel mensen tot de verbeelding. Dit magische decennium komt helemaal terug in de uitgebreide collectie. Onze collectie aan retro meubels kunnen eenvoudig met elkaar gecombineerd worden zodat uw café of restaurant op authentieke wijze aangekleed kan worden. Met behulp van onze meubilair kan elk interieur worden omgetoverd tot een echte publiekstrekker. Inmiddels zijn we er trots op dat wij restaurants in de hele wereld, van België tot Qatar, hebben kunnen voorzien van stijlvolle fifties meubelen. Inmiddels beschikken wij over een groot netwerk retailers die verspreid door Europa onze retro meubels hebben opgenomen in hun assortiment. 

Onze eigen merk Bel Air Retro Fifties Furniture staat voor uitstekende kwaliteit. In samenwerking met diverse ontwerpers heeft Jolina de collectie van Bel Air uitgebreid. Elk meubel van Bel Air is gebaseerd op de inrichting van de Amerikaanse diners uit de jaren '50. De Bel Air Lounge Stoel LC-01 werd ontworpen door Thijs Smeets en won in 2003 de Eye Wish Design Award. De inspiratie voor Bel Air als merknaam komt van Bel Air, Californië, een prestigieuze gemeenschap zo'n 30 kilometer ten westen van Los Angeles. Dit dorp staat bekend als de woonplaats van veel filmsterren. Eén van de huizen aan Perugia Way in Bel Air werd bewoond door Elvis Presley. Het was in deze woning dat de legendarische ontmoeting tussen Elvis en The Beatles plaats vond. Bel Air is ook de naam van een van de meest mooie Chevrolets die er ooit gebouwd zijn. Deze luxe auto werd gebouwd van 1953 tot 1957. Tegenwoordig kost een Chevy Bel Air in goede staat de verzamelaar een fortuin.

Download brochure

Blogs

 • Creëer je eigen jaren 50 interieur

  De stijl van de jaren 50 is al jaren ontzettend populair en blijft bij velen favoriet. We zien deze opvallende en unieke stijl terug in kleding en accessoires, maar ook in interieurs. Houd jij ook van de jaren 50 en durf je een fifties woonstijl aan? Met onze tips tover je jouw woning om tot een retro paradijs.
  Lees meer

 • Retro en vintage: de verschillen

  Je hoort vaak dat meubels het stempel retro of vintage krijgen. Hoewel deze termen leuk klinken, bestaat er veel onduidelijkheid over wat precies het verschil is. Wat maakt een product vintage en is het dan tegelijkertijd ook retro?
  Het is begrijpelijk dat de begrippen retro en vintage door elkaar gehaald worden. Zowel vintage als retro meubelen hebben dezelfde oude uitstraling. Op het eerste gezicht zie je het verschil vaak niet.Lees meer

 • De geschiedenis van neonverlichting

  Verlichting kan je huis of kantoor een unieke sfeer geven. Wanneer je jouw verlichting meer persoonlijkheid wilt geven, is neonverlichting misschien iets voor jou! Maar wist je dat deze immer terugkerende lichttrend al uit 1902 stamt?
  Het uitvinden van de neonverlichting
  Voor de technologie achter neonverlichting moeten we heel wat jaren terug in de tijd, naar 1675 om precies te zijn. In dit jaar was de elektriciteit nog niet uitgevonden, maar zag Jean Picard een kleine lichtflits in een barometer, die feller werd toen hij de buis schudde.Lees meer