JOLINA - Fabrikant van Belair-Furniture

JOLINA PRODUCTS is de fabrikant van de Belair-FURNITURE collectie. Met meer dan 30 jaar ervaring in het omtoveren van restaurants en particuliere woningen tot stijlvolle jaren 50 interieurs. Onze collectie wordt verkocht bij meer dan 50 retailers in heel Europa. Bezoek onze nieuwe BelAir merkpagina voor een volledig overzicht van de BelAir-FURNITURE collectie.

Stappenplan voor je fifties keuken

13 Mei, 2015 11:04

Er zijn veel manieren om je keuken aan te kleden met de authentieke charme van de jaren '50. Een manier is om een keuken te ontwerpen met veel retro elementen uit de Amerikaanse diner. Combineer een geblokte vloer, een fifties koelkast, chromen accenten, vintage verlichting en neon elementen. Het is vrij gemakkelijk om een retro stijl in je keuken te krijgen. We hebben in deze blog een handig stappenplan opgesteld voor een keuken in de stijl van de jaren '50.

Benodigdheden

  • Geblokte vloer
  • Neon borden
  • Vinyl en chromen stoelen
  • Retro koelkast en fornuis
  • Gelamineerde chromen tafel of bar

Instructies

Met bovenstaande benodigdheden in huis kun je onderstaande stappen volgen om je eigen retro keuken te ontwerpen.

  1. Vintage kleuren

Selecteer een vintage kleurenpalet, deze kleuren komen terug in je gehele keuken.  voor de achtergrond. Ga voor tinten als blauw, rood, geel of turquoise en combineer deze met witte accenten voor een echte ouderwetse look van de diners uit 1950.

  1. Geblokte vloer

Voor de vloer is er eigenlijk maar één optie: de klassiek geblokte vloer uit de jaren 50 diners. Voor de kleuren van deze vloer zijn nog wel wat opties, combineer rood met wit of zwart met wit. Kies een vloer met deze kleurencombinaties in grote blokken. Let erop dat je gekozen vloer moet passen bij het kleurenpalet dat je bij stap 1 uitgezocht hebt.

  1. Meubels met chroom en vinyl

Er zijn weinig meubels die de authentieke stijl van de 50’s ademen als combinatie chroom en vinyl. Welke meubels je graag in de keuken hebt is geheel aan jou. Je kan gaan voor een bar met retro barkrukken, een tafel met vinylen stoelen of zelfs een authentieke diner booth installeren. Zolang de chroom en vinyl combinatie goed terugkomt creëer je hiermee gemakkelijk de 50’s look.

  1. Retro keukenapparatuur

Retro keukenapparatuur is de kern van elke 50’s keuken. Amerikaans groot en kleuren die passen binnen het gekozen kleurenpallet  van stap 1. De koelkast en het fornuis zijn hierin de belangrijkste elementen. Maar voor de volledige 50’s look let je natuurlijk op alle details en koop je ook dat retro koffiezetapparaat

  1. Verlichting

Zorg voor retro verlichting als finishing touch in je keuken, grote chromen hanglampen in de juiste felle kleur. En voor de ultieme 50’s diner look kies je voor een neon tekst als ‘Diner’ of ‘Open’, je eigen inspiratie toepassen op de tekst kan natuurlijk ook.

Inspiratie bij Jolina

Jolina heeft een ruim aanbod aan vintage meubels om je keuken in te richten in de authentieke 50’s stijl. Kijk voor inspiratie bij onze galerij  en in ons assortiment vintage meubels of bestel de brochure.

< De Amerikaanse diner: een levend schilderij Muurdecoratie voor je fifties diner >