Bel Air Retro meubilair van Jolina Products

Jolina Products levert retro meubels aan de horeca en particulieren die hun inrichting in fifties of jaren 50 stijl willen.

Muurdecoratie voor je fifties diner

22 April, 2015 12:58

De stijl uit de jaren '50 wordt nog steeds gebruikt in restaurants, cafés en woonkamers. De uitstraling uit het tijdperk van rock ’n roll, rockabilly en de klassieke Amerikaanse diner is nog steeds een graag gezien decor. We bekijken in deze blog enkele populaire muurdecoraties in deze stijl.

Metalen borden

Metalen borden voor frisdranken, milkshakes en hamburgers waren te vinden in bijna elke diner in de jaren '50. Deze borden geven door hun unieke retro design en hun metalen ondergrond direct het gevoel van de authentieke American diner.

Neon

Neon borden werden in de diner van de fifties gebruikt om aandacht te vragen voor een bepaald product. In de diners knipperden geregeld de hamburgers en colaflessen in de etalage of achter de bar. Tegenwoordig worden neonborden nog steeds gebruikt, maar nu vooral om de klassieke look and feel terug te krijgen in de restaurants en diners. Voor de neonborden geldt: hoe opvallender hoe beter. Het pauwenbord met knipperende veren van de Peacock Loop Diner in St. Louis kreeg dit jaar nog een prijs voor het beste neon bord.

Vintage posters

Posters van beroemdheden en bands uit de jaren '50 roepen gelijk de sfeer uit het iconische tijdperk op. Posters met bekende filmsterren als Audrey Hepburn, Marilyn Monroe & Gregory Peck of popsterren als Elvis Presley en Frank Sinatra mogen dan ook niet ontbreken in een echt vintage decor.

Geblokte tegels

Geblokte tegels, ze roepen misschien niet direct de associatie van een retro Amerikaanse diner op maar ze horen wel degelijk bij het interieur. De tegels worden vooral gebruikt als vloerbedekking, maar ze kunnen ook mooi staan als behang of bekleding van de bar.

Meer 50’s decor

Muurdecoratie is belangrijk voor een fifties diner, de iconische stijl komt duidelijk terug in reclameborden, neon en posters. Maar met alleen muurdecoratie kom je er niet. Het hele interieur van de diner moet de jaren 50 uitstralen. Kijk voor inspiratie eens in de galerij van Jolina, of bekijk ons aanbod vintage meubelen.

< Stappenplan voor je fifties keuken De diner als filmset >