JOLINA - Fabrikant van Belair-Furniture

JOLINA PRODUCTS is de fabrikant van de Belair-FURNITURE collectie. Met meer dan 30 jaar ervaring in het omtoveren van restaurants en particuliere woningen tot stijlvolle jaren 50 interieurs. Onze collectie wordt verkocht bij meer dan 50 retailers in heel Europa. Bezoek onze nieuwe BelAir merkpagina voor een volledig overzicht van de BelAir-FURNITURE collectie.

Jaren vijftig woonstijl in een modern jasje

22 Januari, 2016 14:54

In de jaren vijftig  werden woningen voornamelijk praktisch ingericht en had vrijwel iedere kamer meerdere functies. Hierdoor stonden de meeste ruimtes vol met verschillende meubelen. Om ‘chaos’ te voorkomen werden meubels ruimtelijk ontworpen. Zo hadden stoelen bijvoorbeeld smalle hoge poten en werd er veel gebruik gemaakt van warme houtkleuren. De retro woonstijl is vele jaren populair geweest en zien we nu nog steeds terug in hedendaagse interieurs.

Opvallende materialen

De woonstijl in de jaren vijfitg werd voor het grootste gedeelte getypeerd door het materiaal van de meubels en accessoires. Wil je een moderne fifties stijl in huis creëren? Dan is dit zeker mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen en meubels van zijde en/of satijn. Plaats daarnaast natuursteen of een tapijt op de vloer. In de fifties werd in de accessoires ook veel glaswerk gebruikt. Met deze elementen zorg je in je interieur voor de juiste retro sfeer.

Textiel met details

Luxe en glamour waren in de jaren vijftig leidend voor alles wat er gebeurde, zo ook voor het interieur. Alles draaide om details bij deze woonstijl. Op de vloer lag vrijwel altijd een zacht tapijt, voor de ramen hingen glanzende gordijnen en de kussens waren afgewerkt met verschillende soorten kant. Wanneer je deze woonstijl wilt creëren in je eigen interieur moet gekozen worden voor textiel met mooi afgewerkte details.

Ronde vormen

In de jaren vijftig werden meubels ruimtelijk ontworpen. Retro meubels bestonden grotendeels uit ronde vormen. De ronde vorm zag je bijvoorbeeld terug in de banken en stoelen. Typische jaren vijftig stoelen werden bijvoorbeeld getypeerd door ronde, slanke toelopende poten. Hedendaags zien we in keukens de jaren vijftig stijl bijvoorbeeld terugkomen in een ronde keukentafel met een afwerking van chrome.

 

Verfrissende kleuren

Zachte, verfrissende kleuren zoals oudroze en turquoise typeren de fifties woonstijl. Deze tinten werden vaak ondersteund door kleuren zoals bruin en camel om de juiste sfeer te creëren. Gaat jouw voorkeur uit naar een echt Hollywood gevoel? Voeg dan zwarte details toe. Deze details geven uw huis namelijk een chique en luxe uitstraling.

Aanwezige accessoires

De retro jaren vijftig woonstijl maak je helemaal compleet door veel accessoires te gebruiken. De juiste accessoires zijn verfijnd en bestaan voornamelijk uit glas, maar ook opvallende, drukke printen zien we regelmatig terug. Wil je een retro woonstijl creëren? Kies dan voor kussens en/of kleedjes met een opvallende of drukke print.

Ben je van plan om je huis in te richten volgens de jaren ’50 woonstijl en wil je graag nog inspiratie opdoen? Bekijk dan onze galerij met echte jaren vijftig interieurs.

< De geschiedenis van neonverlichting Jolina werkt mee aan lancering luxe horloge >