Bel Air Retro meubilair van Jolina Products

Jolina Products levert retro meubels aan de horeca en particulieren die hun inrichting in fifties of jaren 50 stijl willen.

De diner als filmset

9 April, 2015 15:38

De Amerikaanse diner is niet alleen een geliefde plek voor een kop koffie en een stuk appeltaart, maar vormt ook een gewild decor bij filmmakers. Als gevolg hiervan hebben veel regisseurs de keuze gemaakt om belangrijke scènes in diners te laten plaatsvinden. Het stijlvolle interieur van deze restaurants versterkt het acteerwerk en geeft de scène dat typisch Amerikaanse sfeertje. In dit blogbericht zetten we een aantal memorabele filmscènes op een rijtje.

Heat

Een heet gesprekje

In de film Heat jaagt politieagent Al Pacino op bankovervaller Robert De Niro. Tijdens de film ontwikkelen de twee tegen wil een dank een gevoel van respect voor elkaar. Het kat- en muisspel tussen de agent en de crimineel komt tot een hoogtepunt tijdens een kopje koffie. Ondanks het wederzijdse respect, laten allebei de heren er geen misverstand over bestaan dat zij de trekker zullen overhalen als het moet.

The Big Lebowski

Voor drie uur een losse teen

Een ingewikkelde ontvoering, losgeld en een oude hippie: dat zijn de ingrediënten van de cultfilm The Big Lebowski. Tijdens deze scène is Walter, de vriend van de Dude (Jeff Bridges), er allerminst van onder de indruk dat er schijnbaar een teen van het ontvoerde slachtoffer is opgestuurd. Hij claimt een teen te kunnen regelen voor drie uur ’s middags. Wanneer Walter vriendelijk verzocht wordt weg te gaan, weigert hij. Hij heeft immers niet in Vietnam gevochten om uit een diner gestuurd te worden.

Pulp Fiction

Fooi geven of geen fooi geven?

Dat regisseur Quentin Tarantino een liefhebber is om delen van zijn films op te nemen in Amerikaanse diners, blijkt uit Reservoir Dogs en Kill Bill. Maar een van de meest memorabele scènes komt uit de klassieker Pulp Fiction. Jules zweert zijn criminele bestaan uit, tot grote ongeloof van zijn partner in crime Vincent. Daarna weet hij een overval te voorkomen door simpelweg een coole portemonnee bij zich te hebben.

Back to the Future

Back to the Future

Wanneer Marty McFly naar het verleden reist, komt hij terecht in 1955: het hoogtepunt van de Amerikaanse diner. In de fifties was de diner de hangplek bij uitstek van de Amerikaanse jeugd. Dit komt terug in een scène waarbij de vader van Marty wordt gepest door Biff. Op dat moment besluit hij zijn vader te helpen voor zichzelf op te komen.

When Harry Met Sally

I'll have what she’s having

De diner is behalve een plek om lekker te eten of te drinken ook een prima plaats voor een goed gesprek. Over seks bijvoorbeeld. Het verschil hoe mannen en vrouwen tegen seks aan kijken komt haarscherp naar voren in deze iconische scène uit de film When Harry Met Sally. Om te demonstreren dat vrouwen eenvoudig een orgasme kunnen faken, laat Meg Ryan zich helemaal gaan Katz’s Delicatessen, een echt bestaande diner in New York.

Een Amerikaanse diner is al jarenlang een inspirerende omgeving voor belangrijke scènes uit films. Zelf kunt u uw restaurant ook omtoveren in een vintage Amerikaanse diner met de retro meubelen van Jolina Products. Interesse? Bekijk hier ons assortiment of neem gelijk contact met ons op.

< Muurdecoratie voor je fifties diner De authentieke American Diner >