Bel Air Retro meubilair van Jolina Products

Jolina Products levert retro meubels aan de horeca en particulieren die hun inrichting in fifties of jaren 50 stijl willen.

De authentieke American Diner

26 Februari, 2015 16:59

De American diner is al sinds de jaren ’50 een belangrijk onderdeel van de Amerikaanse samenleving. Inmiddels is het fenomeen ook overgewaaid naar alle hoeken van de aardbol. Tegenwoordig kunt u genieten van de unieke sfeer van een American diner in uiteenlopende plaatsen als IJsland, Libanon en Dubai. Maar wat maakt van al deze restaurant een American diner? In dit blogbericht zetten we enkele essentiële elementen op een rij.

Écht Amerikaans eten

Zonder Amerikaans eten kan er natuurlijk geen American diner zijn. Het eten in een typische diner is niet chique, maar wel heel erg lekker. Denk aan diverse soorten hamburgers, milkshakes, hotdogs, frietjes, uienringen en kippenvleugeltjes. Alles geserveerd in ruime porties en simpel gepresenteerd.

Rock 'n' Roll muziek

De jaren vijftig zijn vooral bekend vanwege de opkomst van de rock ’n roll muziek. Ouders waren geschokt, maar de jongeren konden hun plezier niet op. De muziek van Elvis Presley, Jerry Lee Lewis en Johnny Cash symboliseren als geen ander de sfeer van de jaren vijftig, toen de jeugd zich begon los te maken van hun ouders. Het draaien van deze muziek in een diner brengt mensen dan ook helemaal in de juiste sfeer. Gaat u voor een maximaal resultaat? Gebruik dan een jukebox!

Retro gekleed personeel

Bij het perfectioneren van uw American diner mag het personeel natuurlijk niet ontbreken. De typische outfit bestaat uit pastelkleuren, jurkjes en een schort. Echte waaghalzen bezorgen het eten natuurlijk op rolschaatsen. Voor inspiratie kunt u altijd kijken hoe de serveersters van Arnold’s Drive-In erbij liepen in de TV-serie Happy Days.

Retro meubels

Onmisbaar voor een geloofwaardig fifties interieur zijn natuurlijk kleurige meubels met chromen elementen. In een typische American diner zijn alle meubelen op elkaar afgestemd en vormen ze een kleurrijk geheel. Heel typisch voor een diner zijn natuurlijk de booths, zithoeken die rug-aan-rug lange rijen vol zitcomfort vormen. Maar ook barkrukken, stoelen en chromen tafels mogen natuurlijk niet ontbreken.

Bij Jolina Products hebben we alles wat u nodig heeft om van uw restaurant of café een authentieke American diner te maken. Onze gehele collectie kan met elkaar gecombineerd worden. Interesse? Neem dan een kijkje in ons assortiment retro meubelen of bel naar 020 4965038.

< De diner als filmset De 5 mooiste auto’s uit de jaren vijftig >