Bel Air Retro meubilair van Jolina Products

Jolina Products levert retro meubels aan de horeca en particulieren die hun inrichting in fifties of jaren 50 stijl willen.

De 5 mooiste auto’s uit de jaren vijftig

26 Februari, 2015 16:51

De jaren vijftig waren een tijd van grote verandering. De sombere jaren veertig waren afgesloten en dat liet zich ook zien in het ontwerp van de auto’s. Het mocht weer allemaal wat luxer en wat opvallender. In dit blogbericht staan we stil bij de mooiste Amerikaanse auto’s uit die iconische jaren vijftig.

Ford Thunderbird (1955-1957)

De Thunderbird werd niet als een sportwagen gepresenteerd, maar als een persoonlijke luxeauto met de nadruk op comfort in plaats van snelheid. Het is de vader van alle Amerikaanse low-riders en toerauto’s en heeft daardoor een speciaal plekje in het hart van Amerikanen. De liefde die Amerikanen hebben met hun auto’s wordt gesymboliseerd door deze auto waarmee je naar de film kan, met een meisje kan afspreken of gewoon in kan rondtoeren.

Cadillac Eldorado (1954)

Een van de langstlopende productielijnen in de Amerikaanse luxe personenauto industrie aangezien de auto verkrijgbaar was van 1953 tot 2003. De 1954 versie was het eerste exemplaar dat niet langer van plaatmetaal was gemaakt. Het groeide uit tot een symbool van de rock ‘n’ roll jaren en het begin van de tegencultuur. Tegenwoordig wordt de auto meer geassocieerd met Cuba en Havana. Maar deze auto heeft een stoere uitstraling die vastligt in het collectieve bewustzijn van de Amerikanen.

Continental Mark II (1955)

Deze auto werd door Ford geproduceerd om de concurrentie aan te gaan met soortgelijke modellen van Chrysler en Cadillac. Het uiteindelijke model was wat minder spectaculair dan wat de andere merken produceerden en had een meer Europese uitstraling. De auto is desondanks uitgegroeid tot een icoon van de jaren vijftig en nog steeds een prachtige klassieker.

Chevrolet Bel Air (1955)

De zeer herkenbare ’55 Chevy is een stijlvolle auto die de bestuurder gelijk mee terug neemt naar de jaren vijftig. De Bel Air uit 1955 was een flink krachtiger model dan zijn voorganger uit 1950 met een V8 motor en het liet technologische hoogstandjes zien zoals airconditioning. Met de chromen elementen erop is deze auto op en top fifties. Niet voor niets worden onze meubels gemaakt door Bel Air Retro Fifties Furniture…

Chevrolet Corvette (1953-1955)

De jaren vijftig zag de geboorte van een model dat tot op de dag van vandaag nog tot de verbeelding spreekt: de Chevrolet Corvette. Deze iconische sportwagen was overigens niet meteen een groot succes. Na tegenvallende verkopen wilde Chevrolet eigenlijk de stekker uit het model trekken, maar ze hielden vast aan de ingezette koers en tegenwoordig is de Corvette een van de meest bekende modellen.

De jaren vijftig vormden niet alleen op de weg een tijd van vernieuwing. Ook binnenshuis qua meubels veranderde de stijl radicaal. De unieke vintage look komt helemaal terug in het assortiment van Jolina Products. Benieuwd naar ons assortiment? Neem dan een kijkje in onze collectie.

< De authentieke American Diner De 5 beste Amerikaanse diners >