Bel Air Retro meubilair van Jolina Products

Jolina Products levert retro meubels aan de horeca en particulieren die hun inrichting in fifties of jaren 50 stijl willen.

De 5 beste Amerikaanse diners

26 Februari, 2015 16:41

De typisch Amerikaanse diner ontstond in de jaren vijftig en is sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Door de decennia heen hebben enkelen echter een speciale reputatie opgebouwd. In dit blogbericht presenteren we de vijf beste Amerikaanse diners.

Bill Gray’s Skyliner

De bezoekers aan het Strong Children’s Museum in Rochester, New York, staan een leuke verrassing te wachten als hun bezoek hen langs de Skyliner Diner brengt. Diners werden gebouwd om mobiel te zijn en de Skyliner verhuisde van zijn oorspronkelijke locatie langs Route 15 vlakbij Williamsport (Pennsylvania) naar haar huidige locatie in de aula van het museum. Waar vroeger ruige vrachtwagenchauffeurs hun koffie dronken, genieten nu kinderen en hun grootouders van milkshakes en limonade.

Pink Cadillac Diner

Wie een bezoek brengt aan het Nationaal Park Natural Bridge in Virginia kan de regio niet zonder een goed gevoel verlaten zonder langs te gaan bij de Pink Cadillac Diner. Het voedsel is er van typisch dinerkwaliteit. U kunt er een bord chilipatat met kaas krijgen of kauwen op een Elvis burger met de huisgemaakte geheime speciale saus. Maar wat u het meest zal herinneren aan de Pink Cadillac is het decor. Memorabilia zoals levensgrote borden van Elvis en Marilyn Monroe, een vintage jukebox en zelfs een Texaco benzinepomp maakt van eten een groot plezier voor iedereen.

66 Diner

Met alle elementen die een fifties diner zou moeten hebben – neonverlichting, een jukebox, personeel in uniformen en kitsch decor – kan u zich makkelijk voorstellen dat u terug bent gegaan in de tijd van de hoogtijdagen van Route 66. De diner heeft de beste milkshakes van Albuquerque en serveert een ruim menu van traditionele gerechten.

Zip's Dining Car

Wanneer de inwoners van Dayville (Connecticut) ergens naartoe willen gaan waar iedereen hun naam kent, dan gaan zij naar dit familierestaurant langs Route 6 voor een chocolademilkshake en misschien de ‘Zip’s Special’ – een open sandwich met rib-eye en friet. Sinds haar opening in 1954 is Zip’s een geliefd restaurant geweest van lokale bewoners en beroemdheden zoals Alec Baldwin en Renee Zellweger.

A1 Diner

Sinds haar opening in 1946 is de in Gardiner (Maine) gelegen A1 Diner diverse malen van naam veranderd, maar wat altijd hetzelfde bleef zijn de barkrukken van vinyl en het roze marmeren keukenblad. Belangrijker nog, is de A1 Diner nog steeds druk bezig om de hardwerkende inwoners van Gardiner van goed voedsel te voorzien. Ingrediënten worden lokaal ingekocht en zijn dus heel vers. Lokale inwoners en toeristen zijn enthousiast over de kwaliteit van het eten.

Bent u geïnspireerd geraakt door bovenstaande diners? Het is ook mogelijk om uw café of restaurant om te toveren in een authentieke Amerikaanse diner. Jolina Products heeft een breed assortiment waar u alle vintage meubelen kunt kopen om van uw zaak een echte publiekstrekker te maken. Bekijk onze collectie of neem gelijk contact met ons op: 020 – 49 650 38.

< De 5 mooiste auto’s uit de jaren vijftig