Bel Air Retro meubilair van Jolina Products

Jolina Products levert retro meubels aan de horeca en particulieren die hun inrichting in fifties of jaren 50 stijl willen.

Creëer je eigen jaren 50 interieur

18 Juni, 2018 09:53

De stijl van de jaren 50 is al jaren ontzettend populair en blijft bij velen favoriet. We zien deze opvallende en unieke stijl terug in kleding en accessoires, maar ook in interieurs. Houd jij ook van de jaren 50 en durf je een fifties woonstijl aan? Met onze tips tover je jouw woning om tot een retro paradijs.

Kies passende materialen

In woningen met een retro interieur is hout een veelgebruikt materiaal. Qua stoffen voor gordijnen en meubilair komen juist de wat luxere materialen vaak terug. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zijde, satijn en soepel leer. Als tegenhanger van deze chique materialen mogen ook plastic voorwerpen in felle kleuren niet ontbreken in een jaren 50 interieur.

Warme kleuren

Warme, diepe kleuren, zoals bruin, oranje, mosgroen en okergeel zijn typische retro kleuren. Maar ook poederroze, mintgroen en andere pasteltinten zien we veel terug in een retro woonstijl. Ga aan de slag met verf of voorzie (een van) je muren van een nieuw behangetje. Gaat het verven van je muren je iets te ver? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor leuke accessoires en meubels in deze typische jaren 50 kleuren.

Rondgevormde meubels

Meubels met ronde vormen zijn typerend voor de jaren vijftig. Stoelen, banken en tafels hebben allemaal de ronde vormen die we herkennen uit de populaire American diners. Bekijk bijvoorbeeld eens onze kleurrijke retro barkrukken van Bel Air die prachtig staan in een keuken met een fifties thema.

De juiste accessoires

Maak je jaren 50 interieur compleet met de juiste accessoires. Denk bijvoorbeeld aan een oude platenspeler, een retro radio, filmposters of neem een kijkje tussen onze neonverlichting. Ook planten staan erg goed in een fifties interieur. Geschikte planten zijn bijvoorbeeld groene kamerplanten, zoals cactussen en vetplanten.

Volg deze tips en tover je huis om tot een échte jaren 50 woning!

Retro en vintage: de verschillen >