JOLINA - Fabrikant van Belair-Furniture

JOLINA PRODUCTS is de fabrikant van de Belair-FURNITURE collectie. Met meer dan 30 jaar ervaring in het omtoveren van restaurants en particuliere woningen tot stijlvolle jaren 50 interieurs. Onze collectie wordt verkocht bij meer dan 50 retailers in heel Europa. Bezoek onze nieuwe BelAir merkpagina voor een volledig overzicht van de BelAir-FURNITURE collectie.

Amerikaanse diner: dé populairste breakfast gerechten

24 September, 2015 17:08

Het ontbijt staat bekend als de belangrijkste maaltijd van de dag, maar toch besteden Nederlanders hier vaak nog weinig aandacht aan. Amerikanen pakken echter tijdens het ontbijt vaak flink uit en hebben sinds de jaren vijftig vele heerlijke ontbijtgerechten genuttigd in American Diners. Maar wat zijn nu eigenlijk de populairste ontbijtgerechten in de American Diner?

VERSE PANCAKES

Amerikanen eten gebruikelijk meerdere keren per week bij het ontbijt pancakes, ook wel de zogeheten griddlecakeshotcakes of flapjacks. Deze pancakes kunnen gemakkelijk zelf gemaakt worden, maar veel Amerikanen kiezen ervoor om deze voorverpakt in de supermarkt te kopen. In een American Diner worden de pancakes natuurlijk wel vers gebakken en kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld chocolade, banaan, kaas of spek aan het beslag toe te laten voegen. De pancakes worden na het bakken vervolgens vaak ook nog bestrooid met siroop, honing, of jam. Het is misschien niet heel gezond maar wel heerlijk!

FRENCH TOAST EN SANDWICHES

Het meeste brood dat in Amerika gegeten wordt is eigenlijk altijd wit, sponzig en redelijk smaakloos. Om die reden wordt het brood daarom maar op twee verschillende manieren gegeten. Ten eerste wordt het brood gebruikt om sandwiches mee te maken: Twee sneden witbrood met groenten, vlees of kaas die op smaak worden gebracht door een dressing en de sandwich is klaar. Daarnaast wordt het brood vaak getoast en gegeten met jam, pindakaas of boter. Een populaire toast is de french toast: het brood wordt eerst gedompeld in een mengsel van ei en melk om het vervolgens in de pan bruin te bakken.

FRIED OR SCRAMBLED EGGS?

Eiergerechten zijn een vast onderdeel van het Amerikaanse ontbijt. Je maakt ze meestal niet blij met een ‘simpel’ gekookt ei. Men wil het liefst genieten van een spiegel- of roerei. Daarnaast wordt het ei ook vaak gemixt om er een soort pannenkoek van te bakken. Bij eiergerechten worden vaak champignons, bacon, kaas of stukjes aardappel gegeten.

SWEET DONUTS

Donuts zijn eigenlijk op elk moment van de dag geliefd bij Amerikanen, maar worden het meest in de ochtend of tijdens de lunch gegeten. Er zijn twee verschillende soorten donutgroepen: de cakedonuts en de gist gerezen donuts. Wij kennen eigenlijk alleen de cakedonuts die je kant-en-klaar in de winkels koopt. Bekende ketens die dit soort donuts verkopen zijn bijvoorbeeld Dunkin Donuts en Starbucks. Gist gerezen donuts zijn daarentegen wat onbekender omdat zij minder vaak gemaakt worden. Het duurt namelijk veel langer voordat deze klaar zijn. Ze moeten uren rijzen maar zijn uiteindelijk wel veel malser en rijker van smaak.

CEREALS WITH MILK

Ontbijtgranen worden in Amerika veel gegeten en zijn ook enorm populair. Wanneer je de supermarkt bezoekt weet je waarschijnlijk niet welke je moet kiezen aangezien het aanbod ontzettend groot is. De bekendste ontbijtgranen in Amerika zijn toch wel de Cheerios, die eruit zien als mini donuts.

< Jolina werkt mee aan lancering luxe horloge De beste films uit de jaren ‘50 >